ספרות רבי נחמן מברסלב
   ספרות ברסלב עכשווית
   ספרים ודיסקים שונים
   מוסיקה יהודית
   תיקון הכללי
   ילדים ונוער
   English Books
   שיעורים של רבני ברסלב 
   מבצעי השבוע 
 
                 לפרטים לחץ כאן  

קהילת שדה צופים   שאלות לרב   אלבום תמונות   הגלריה היהודית   מאמרים   קריאה בספרים   קישורים נוספים
דף הבית >> יריב מזרחי >> על הכרה והפרדה


על הכרה והפרדה - פרשת וירא

הזירה לתוכה הכניס בורא עולם את ברואיו ע"מ שימליכוהו ויעבדוהו איננה זירה פשוטה כלל .
העולם מלא בהסחי דעת וטרדות מטרדות שונות .
מלבד התאוות והרצונות "המוזרים" שנטבעו בנו פנימה , לפנות ולרצות בענינים הגשמיים , מוסיפים נתוני המציאות האובייקטיבית להפריע גם הם ביצירת הקשר המבוקש עם הבורא .
בתוך הטרדות אותן מזמנת המציאות האובייקטיבית נכללות בעיות כגון - בריאות , פרנסה וכן בעיות פעוטות יותר כ - רעש חוסר נוחות ועייפות .
אותו מצב מיוחל בו נוכל לעסוק בלימודנו ותפילתנו באין מפריע נראה לרובנו מרוחק ודמיוני .
כאשר השקט מגיע אנו עייפים וכאשר יש בנו כח אנו חסרי זמן וכן כיוצ"ב עד אין סוף . אם כן מה עושים ?

שלב ראשון : הכרה
הכרה שזוהי המציאות , לכאן נשלחנו וזוהי הזירה בה אנו צריכים לפעול , העולם .
התפיסה וההמתנה , למציאות האופטימלית הינה פרי הדמיון שכן מחשבה דמיונית שכזאת תפריע לנו למלא את תפקידנו ואם נקשיב לה נהיה לעולם בגדר ממתינים לפעול.

השלב השני : הפרדה
ההפרדה בין העצמי לבין האירועים והמצבים הפוקדים אותו , כלומר - אדם החווה קור/חום , פחד , לחץ עייפות וכד' פעמים רבות התחושות וההרגשות משתלטות על האדם עד שנכבש בידן והן עושות בו כרצונו , לדוגמא: אדם החווה קור , ישנו האדם וישנו הקור , הקור הוא תחושה בלבד הנקלטת בגופו של האדם אך הקור איננו האדם בפועל .
אדם המתחיל להתבונן ברגשות ובמקרי החיים המתדפקים בפתחו ומצליח לעשות את ההפרדה בינו לבינן הוא אדם בהתהוות , לא כל רוח קלה עוקרתו ממקומו , לא כל תחושה חולפת מזיזה אותו משיווי משקלו , אט אט נבנה בסיס להוויתו .
במקביל - הנתונים הנקלטים בחושיו מקבלים את מקומם האמיתי כחיצוניים אליו והופכים לפחות מאיימים וסוחפים .

פרשת השבוע , "וירא" , פותחת בפס' : "וירא אליו ה' באלוני ממרא והוא יושב פתח האוהל כחום היום "
הגמרא מגלה שיום זה הוא היום השלישי למילתו של אברהם אבינו שהיה בן תשעים ותשע שנים בהימלו , ביום זה כידוע הכאב והחולשה מתגברים ביותר .
אברהם אבינו יושב פתח האוהל ומצפה לאורחים וזאת למרות שבורא עולם "הוציא חמה מנרתיקה" , דהיינו הגביר מאד את עומס החום ע"מ שלא יטרידו אורחים את אברהם שעל אף כאביו מצפה לקיים את המצווה היקרה של הכנסת אורחים לאוהלו .
אברהם אבינו משאיר את תחושת כאב ברית המילה וחום השמש חיצוניים אליו , וזה שכתוב : "יושב פתח האוהל " , ישיבה שהיא ממצבי הגוף המעידים על שלוות נפש ושלום .
ואז - "וירא אליו ה' " , כאשר מפתח האדם את הכושר החיוני להשאיר את שבחוץ בחוץ ולהפריד בין מאורעות ותהפוכות הזמן לבין נפשו , כך מתוך טרדה ורעש מתקרב אל הראיה . 


+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
תקנון החנות | יצירת קשר | מפת האתר | הוספה למועדפים | חזור למעלה
לייבסיטי - בניית אתרים